PODPORA PŘI VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKů S PSYCHIATRICKÝM ONEMOCNĚNÍM II

Cílovou skupinou, kterou oslovujeme k účasti na realizaci vzdělávacího modulu v rámci pilotního ověření jsou PP škol a školských zařízení v základním a středním vzdělávání především učitelé, případně PP ŠPP, ale i další pedagogové. Vzdělávací kurz je realizován v rámci projektu APIV A (Společné vzdělávání a podpora škol krok za krokem). Absolventi obdrží potvrzení o účasti.
POPLATEKZdarma
Počet hodin: 24
Termín: 15.12.2021 - 17.12.2021
Uzávěrka přihlášek: 15.11.2021
Lektoři: K tomuto kurzu nejsou přiděleni žádní lektoři
Kód programu: S9 A - R/2021
Místo: Kurz bude probíhat distanční formou, prostřednictvím aplikace Zoom Meeting.
Odborný garant: Mgr. Aneta Marková, PhD
Organizační garant: Mgr. Michaela Pechačová
Upřesnění termínu: Kurz je 24 hodinový a bude probíhat online v těchto dnech: 15. 12.; 16. 12. a 17. 12. 2021. Po uzávěrce budou vybraní účastníci vyrozuměni o zařazení do kurzu pozvánkou.

Obsah

Cílem vzdělávacího modulu určeného PP v základním a středním školství je seznámit účastníky s postupy práce s žáky s psychiatrickým onemocněním s důrazem na prostředí škol hlavního vzdělávacího proudu.

Vzdělávací modul Podpora při vzdělávání dětí, žáků a studentů s psychiatrickým onemocněním II navazuje svým obsahem na úvodní modul Podpora při vzdělávání dětí, žáků a studentů s psychiatrickým onemocněním I  a rozvíjí náročné a mezioborové téma podpory vzdělávání dětí, a žáků s psychiatrickým onemocněním ve školním prostředí.  Vzdělávací kurz se soustředí na podporu žáků, kteří se do školy vrací s diagnózou stanovenou ve zdravotnickém zařízení. Obsah modulu se orientuje především na ozřejmění vhodného přístupu k žákovi s psychiatrickou diagnózou a na možné způsoby podpory těchto žáků ve školách běžného vzdělávacího proudu. Přednášková část propojuje informace z prostředí klinických pracovišť a škol. Praktická část je orientována na prezentaci kazuistik lektorů i účastníků, s cílem nalézt optimální a funkční způsob nastavení PO pro úspěšnou edukaci žáka.

K absolvování tohoto navazujícího modulu  budou přijati především absolventi úvodního vzdělávacího modulu Podpora při vzdělávání žáků s psychiatrickým onemocněním I (viz nabídka - https://objednavky.nuv.cz/element/32-projekt-apiv-a-akcni-plan-inkluzivniho-vzdelavani/). Na každý z kurzů je třeba se přihlásit zvlášť.

Přihlášky zasílejte do 15. 11. 2021. Po tomto termínu budou účastníci  zařazení do kurzu  vyrozuměni  emailem.

V případě dotazů využijte emailový kontakt: michaela.pechacova@npi.cz