CASE MANAGEMENT VE ŠKOLSKÉ PRAXI II

Cílová skupina PP, kterou oslovujeme, a které nabízíme proškolení v rámci pilotního ověření, je vybrána s ohledem na děti, žáky, studenty, se kterými školy a školská zařízení pracují. Vzdělávací kurz je určen PP škol a ŠPZ, především výchovným poradcům, metodikům prevence a speciálním pedagogům, ale i dalším PP. Vzdělávací kurz je realizován v rámci projektu APIV A (Společné vzdělávání a podpora škol krok za krokem). Absolventi obdrží potvrzení o účasti.
POPLATEKZdarma
Počet hodin: 16
Termín: 09.12.2021 - 10.12.2021
Uzávěrka přihlášek: 07.12.2021
Lektoři: PhDr. Lenka Průšová, Ph.D.PhDr. Petr Vojtíšek, Ph.D.
Kód programu: S7 A - R/2021
Místo: Kurz bude probíhat distanční formou, prostřednictvím aplikace Zoom Meeting.
Odborný garant: Mgr. Michaela Pechačová
Organizační garant: Mgr. Michaela Pechačová
Upřesnění termínu: Kurz je 16 hodinový a bude probíhat online v těchto dnech: 9. 12. a 10. 12. 2021. Po uzávěrce budou vybraní účastníci vyrozuměni o zařazení do kurzu pozvánkou.

Obsah

Obsah: Vzdělávací kurz prohloubuje potřebné znalosti a dovednosti pro vedení případu dítěte, kterému je potřeba ve škole věnovat zvýšenou pozornost. Je zaměřen především na komunikaci a spolupráci s institucemi a organizacemi, které se v rámci školského systému se školou setkávají, např. Střediska výchovné péče, OSPOD, neziskové organizace, ŠPZ apod.

Účastníci se seznámí s možnostmi analýzy sociální situace konkrétního dítěte a plánováním postupu intervence. Nahlédnou principy analýzy konkrétní kazuistiky a výběr a interpretaci potřebných informací k realizaci případové práce. Seznámí se s procesními kroky v rámci plánování navazujících intervencí. Naučí se vytvářet standardizované písemné výstupy (zprávy, úkoly, oznámení). Na konkrétních příkladech si osvojí nutné poznatky pro praxi. Rovněž si osvojí  principy vedení rozhovoru s účastníky v případu (rodič, dítě, úředník OSPOD, soudkyně, policista). V praktické části účastníci zpracují zadaný úkol a představí  jeho řešení s využitím vybraných metod.

Cílovou skupinou, kterou oslovujeme, a které nabízíme proškolení v rámci pilotního ověření, jsou zejména výchovní poradci, metodici prevence, speciální pedagogové, ale i další pedagogičtí pracovníci škol a ŠPZ 

Přihlášky zasílejte do 8. 12. 2021. Po tomto termínu budou účastníci  zařazení do kurzu  vyrozuměni  emailem.

V případě dotazů využijte emailový kontakt: michaela.pechacova@npi.cz