Asistenti inkluze na školách a v obcích

Seminář je určen zaměstnancům škol a školních poradenských pracovišť.

POPLATEKZdarma
Počet hodin: 8
Termín: 19.09.2018
Uzávěrka přihlášek: 26.08.2018
Lektoři: Mgr. Vladimír Foist
Kód programu: KIPR-538/2018
Místo: PPP pro Prahu 1,2 a 4, Francouzská 56, Praha 10
Odborný garant: PhDr. Jana Zapletalová
Organizační garant: Bc. Dalibor Dráb
Upřesnění termínu: Kurz proběhne od 12:30 v prostorách Pedagogicko-psychologické poradny pro Prahu 1, 2 a 4 (Francouzská 260/56, 101 00 Praha 10-Vinohrady)

Obsah

Kurz je určen pro zaměstnance škol a školních poradenských pracovišť (tzn. pro psychology a speciální pedagogy působící ve školách, pedagogy škol, asistenty pedagogů, výchovné poradce, metodiky prevence, zástupce ředitele i ředitele).

 

Představení práce Agentury pro sociální začleňování - náplň práce koordinátora inkluze v obci. Co přesně dělá koordinátor inkluze v dané obci. Náplň práce koordinátora inkluze ve škole. Měl by být koordinátor inkluze ve škole vzdělaný pedagog? Jakým úvazkem má být zaměstnán koordinátor inkluze vůči počtu žáků se SVP. Překážky a problémy související s prací koordinátora inkluze na školách. Pozice koordinátora inkluze v rámci školního managementu, kompetence koordinátora inkluze vůči ostatním pedagogům. Příklady dobré praxe a sdílení zkušeností. Zkušenosti (dobré i špatné) z pilotního ověřování pozice koordinátorů. Možnosti vzájemné spolupráce v rámci realizovaných projektů. Diskuze.