Podpora při vzdělávání dětí, žáků se SPU a s narušenou komunikační schopností

Seminář je určen lektorům DVPP, kteří budou lektorovat téma pro NIDV v rámci projektu APIV B.
POPLATEKZdarma
Počet hodin: 8
Termín: 14.06.2018
Uzávěrka přihlášek: 11.06.2018
Lektoři: PhDr. Václava Tomická, Ph.D.
Kód programu: A-117/2018
Místo: NÚV Novoborská 372, Praha 9
Odborný garant: PaedDr. Zuzana Kaprová
Organizační garant: Jana Pospíšilová

Obsah

 

obsah semináře: zaměřen na získání základní orientace posluchačů v oblasti osvojování řeči, v problematice narušené komunikační schopnosti (NKS) a specifických poruch učení (SPU) s akcentem na osvojení znalostí a dovedností využitelných v pedagogické praxi pedagogických pracovníků při poskytování pedagogické podpory žákům s NKS a SPU v rámci kompetence cílové skupiny pedagogických pracovníků. Bude ukázaná souvislost narušené komunikační schopnosti a specifických poruch učení a charakterizovány projevy žáků v  riziku vzniku poruch učení a NKS.

 

V praktické části v souladu s platnou legislativou budou účastníci seznámeni s podpůrnými opatřeními poskytovaným dětem/žákům/studentům s narušenou komunikační schopností a specifickými poruchami učení z hlediska stupňů PO. Posluchačům budou představeny konkrétní možnosti, pedagogické metody, metodické postupy a doporučení pro práci pedagogů.

Cílovou skupinou jsou pedagogové a ředitelé všech stupňů škol, školských zařízení;  pracovníci školního poradenského pracoviště (VP, ŠMP, školní psycholog, školní speciální pedagog).