Práce s Doporučením pro vzdělávání žáka se SVP

školení lektorů
POPLATEKZdarma
Počet hodin: 8
Termín: 21.02.2018 - 25.02.2018
Uzávěrka přihlášek: 25.02.2018
Lektoři: PhDr. Jana Zapletalová
Kód programu: A-100/2018
Místo: NÚV, Novoborská 372, Praha 9
Odborný garant: PhDr. Jana Zapletalová
Organizační garant: Mgr. Šárka Valášková

Obsah

 

Seminář je zaměřen na práci s formulářem „Doporučení“ ve škole, seznamuje s tím, jak má škola s formulářem pracovat. Co předchází vystavení Doporučení ŠPZ (školským poradenským zařízením), jaká jsou pravidla spolupráce školy a ŠPZ před vystavením doporučení. Informuje o práci se lhůtami, kontrolními a vyhodnocovacími mechanismy. Uvádí legislativní souvislosti práce s doporučením, zvláště pak s pravidly uvedenými v §16 odstavec 4 školského zákona a s pravidly §13-§16 vyhlášky č. 27/2016 Sb., o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Předmětem programu je také podrobný výklad k jednotlivým uváděným podpůrným opatřením, seznamuje se základní terminologií uváděnou v textu doporučení – NFN, PNFN, sdílení atd.

 

Pozornost bude věnována také PLPP, IVP, pedagogické intervenci a předmětu speciálně pedagogické péče.  Nezbytnou součástí doporučení je také informovaný souhlas a informace o možnostech revize doporučení dle §16b školského zákona. Jedním z témat semináře je také seznámení s oběhem dokumentu a jeho technickými možnostmi.

 

Cílovou skupinou jsou pedagogové a ředitelé všech stupňů škol, školských zařízení;  pracovníci školního poradenského pracoviště (VP, ŠMP, školní psycholog, školní speciální pedagog). Seminář je určen lektorům DVPP, kteří budou lektorovat téma pro NIDV v rámci projektu APIV B.