Žáci s přiznaným uzpůsobením podmínek pro konání maturitní zkoušky - workshop

POPLATEK1 790 Kč
Počet hodin: 6
Termín: Bude upřesněno
Uzávěrka přihlášek: Bude upřesněno
Lektoři: Mgr. Ilona VětrovskáMgr. Martina DočekalováMgr. Eva LorencovičováMgr. Táňa Rašková
Kód programu: 3001/2019
Místo: NÚV, Novoborská 372/8, Praha 9
Odborný garant: Mgr. Alena Michálková
Organizační garant: Ivana Biskupová
Upřesnění termínu: Termín bude upřesněn

Obsah

Workshop je určen pro psychology a speciální pedagogy SPC, kteří již absolvovali proškolení k vystavování posudků pro přiznání uzpůsobení podmínek pro konání maturitní zkoušky.

obsah workshopu: workshop je rozdělen na dva tematické celky. V prvním se účastníci v praktických ukázkách blíže seznámí s tím, jak je posudek žáka s PUP MZ aplikován na hodnocení písemné práce a s aspekty hodnocení, které zásadním způsobem ovlivňují úspěšnost žáka s PUP MZ u maturitní zkoušky.

V rámci druhé části workshopu budou představeny praktické ukázky upravené testové dokumentace všech kategorií a skupin žáků s PUP MZ (s přihlédnutím ke složení účastníků), včetně ukázek poslechového subtestu. Účastníci se detailněji seznámí se strukturou didaktického testu z českého jazyka a literatury, z cizího jazyka a z matematiky z hlediska požadavků na úspěšné zvládnutí maturitní zkoušky. Ukázky zkušební dokumentace budou porovnány se zkušební dokumentací připravovanou pro žáky bez přiznaného uzpůsobení podmínek pro konání MZ.